Το ενδεχόμενο να καθορίζουν τα Πανεπιστήμια βαθμό εισαγωγής σε κάποιο μάθημα εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.
Τη δυνατότητα να καθορίζουν τα Πανεπιστήμια ελάχιστο βαθμό εισαγωγής σε συγκεκριμένο μάθημα εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε η Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο ακρόασης φορέων για το νομοσχέδιο για την Παιδεία.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως, το υπουργείο επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να ορίζουν τα πανεπιστήμια και οι επιμέρους σχολές και τμήματα, έναν ελάχιστο βαθμό για συγκεκριμένα μαθήματα. Για παράδειγμα, το Πολυτεχνείο θα μπορεί να απαιτεί έναν συγκεκριμένο βαθμό στα Μαθηματικά.
«Είναι κάτι το οποίο το επεξεργαζόμαστε με τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Β. Διγαλάκη» δήλωσε η κ. Κεραμέως.
Μιλώντας για τα Δημοτικά και τη σύνθεση των τμημάτων σε περίπτωση έξαρσης του κορονοϊού το φθινόπωρο, η κ. Κεραμέως διαμήνυσε ότι το υπουργείο Παιδείας θα ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών ως προς τον αριθμό σε κάθε τμήμα. Η υπουργός εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία ότι «περάσαμε τον κάβο».
Για τα θέματα διορισμών στην εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως είπε ότι για αυτούς της ειδικής αγωγής ολοκληρώνονται πολύ σύντομα, ενώ για τους διορισμούς της γενικής εκπαίδευσης, είπε ότι το ΑΣΕΠ έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες μέσα σε αντίξοες συνθήκες, και προχωρούν κι εκεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα προκάλεσε ολιγόλεπτη αντιπαράθεση μεταξύ της κ. Κεραμέως και του πρώην υπουργού, Νίκου Φίλη. Αφορμή στάθηκε η εκτίμηση του εκπροσώπου της ΟΛΜΕ, Θ. Μαλαγάρη, ότι δεν γίνονται διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών.
Η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι έχει ήδη υπογράψει τους διορισμούς 1.040 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και ότι ακολουθούν και άλλοι, ενώ ο κ. Φίλης τόνισε ότι οι όποιοι διορισμοί, ήταν προγραμματισμένοι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.